Grad podržao 12 projekata iz oblasti “Zaštite životne sredine”

Grad Novi Pazar podržao je 12 projekata udruženja građana iz ovog grada na konkursu iz oblasti “zaštita životne sredine”, na kojem je dodijeljeno oko 3 miliona dinara, kako bi se realizovale njihove aktivnosti. 

Tokom susreta sa predstavnicima udruženja čiji će ekološki projekti biti finansirani iz gradskih sredstava, istaknuto je da je ključno naglasiti kako se izazovi u ovoj sferi mogu adekvatno riješavati isključivo kroz uspješna partnerstva sa Gradom i da je Grad želeo da podrži više projekata kako bi se na više aktivnosti podijelila sredstva.

“Podržali smo svih 12 projekata upravo sa ciljem da obuhvatimo ekološka pitanja u što većem obimu. Ovakav vid partnerstva je na neki način na samom početku i nema razloga da, u interesu svih građana, ne nastavimo saradnju sa novopazarskim organizacijama koje imaju dobre, realne ideje i rešenja”, poručio je gradonačelnik Nihat Biševac.

U okviru ovih projekata nalazi se i projekat Udruženja građana 020 media, koji će biti finansiran 150.000 dinara. Projekat za cilj ima da medijski ukaže na problematiku kroz formu emisije sa aktivistima i ljudima iz struke koji se bave zaštitom životne sredine , kao i kroz formu kratkih video klipova -“Reelsova” na društvenim mrežama ,ekološke probleme u gradu i na taj način skrene pažnju građanima na bitnost očuvanja životne sredine.

Povezano:

Sačuvajmo Trnavicu – Za bolji i čistiji grad