Uručena priznanja autorima najboljih fotografija sa foto-konkursa

Regionalna turistička organizacija Sandžaka, organizovala je foto-izložbu najboljih fotografija sa foto-konkursa “Sandžak kroz objektiv” i tom prilikom uručila nagrade autorima koji su prema mišljenju žirija i publike imali najbolje fotografije. 

Predsjednik RTO Sandžak Elvir Bogućanin, izjavio je da je na foto-konkursu  učestvovalo mnogo autora koji su poslali prelijepe fotografije i da je bilo jako teško izabrati pobjednika ali da su nijanse i stil presudile u izboru žirija.

“Cilj ovog foto konkursa je bio da se prikažu najljepše destinacije i gradovi Sandžaka na najljepši način, a ne da se takmičimo jer stvarno je došao veliki broj dobrih i kvalitetnih fotografija da je jako bilo teško izdvojiti pobjednika”

Pobjednik po mišljenju žirija je Matija Candir iz Novog Sada sa fotografijom “Pešter”. Njegov otac Martin Candir koji se u međuvremenu povukao kao član žirija nije želeo da ugrozi samu reputaciju konkursa i organizacije samim učešćem svoga sina.

On se zahvalio na odabiru i tom prilikom je u znak zahvalnosti RTO-u Sandžak poklonio oko 50 fotografija prelijepih pejzaža raznih lokacija iz Sandžaka.

Na drugom mjestu je Emir Tutić, novinar i umjetnik iz Novog Pazara koji se bavi tehnikom harmonije boja i vividnom fotografijom.

Njegova fotografija “Zimsko nebo u Novom Pazaru” osvojila je 2. mjesto a na izložbi se našla i druga njegova fotografija iz kategorije Zimskih fotografija “Zimsko nebo i Arap džamija”, koja je krasila ovu izložbu.

 

Treće mjesto po mišljenju žirija osvojio je Suad Crnišanin sa fotografijom “Selo Braćak”.

Nagrade su dodijeljene i na osnovu lajkova publike na instagram i facebook stranici.

Članove žirija predstavljali su Martin Candir iz Novog Sada (umjetnička fotografija), Samer Tripković (Istaknuti fotograf iz Novog Pazara) i direktor muzeja Ras i iskusni kamerman Elmir Habibović iz Novog Pazara.

Izložba fotografija je održana u Drum Panorami u Novom Pazaru.