Proglašena lista GPS-a “Za život dostojan čovjeka”

Građanski pokret Sandžaka (GPS) na čelu sa Edinom Zećirovićem, nastupiće na lokalnim izborima u Novom Pazaru pod rednim brojem 8. sa listom “Za život dostojan čovjeka”, saznaje portal 020 media.

Iz GPS-a kažu da su uspjeli da u vrlo kratkom roku prikupe podršku građana da izađu na izbore i da je to pokazatelj da su ljudi u ovom gradu spremni za promjene na političkoj sceni.

Oni su poručili da su na njihovoj listi lica koja se po prvi put bave politikom i da neće dozvoliti da iko ucjenjuje njihove birače a pogotovo kandidate za odbornike koji su na ovoj listi i da će preuzeti sve potrebne mjere da se sa ucjenjivanjem i zastrašivanjem kandidata i birača u ovom gradu zauvjek prestane.

Cilj ovog pokreta je da se obezbjedi život dostojan čovjeku, da se u institucijama konačno uspostavi red i da grad Novi Pazar konačno počne da ide naprijed. Oni kažu da će se zalagati da svako u ovom gradu može reći ono što misli i da zbog slobode govora neće morati da živi u strahu i biti pod pritiscima gradskih inspekcija, policije i tužilaštva.

Osnivanje Građanskog pokreta Sandžaka podržali su građanski aktivisti i NVO “inicijativa slobodnih građana” na čelu sa Aladinom Paučincem koji je tokom korona virusa protestvovao protiv uprave bolnice zbog loše organizacije u OBNP. Protiv Paučinca je tada pokrenuto nekoliko SLAP tužbi od strane direktora OBNP Meha Mahmutovića zbog uvrijede časti jer je na društvenoj mreži Facebook Mahmutovića smatrao direktnim krivcem zbog stanja u bolnici.

GPS je privukao veliku podršku građana na društvenim mrežama i po prvi put u historiji je jedna nova, tek osnovana stranka sa svojom listom, uspjela da u rekordnom roku prikupi sve potrebne glasove.