SPP: Pretres kuće Šuševića politički motivisan

Stranka pravde i pomirenja održala je danas press konferenciju na kojoj je obavijestila javnost da je policija pretresla kuću kandidata sa liste SPP-a Ediba Šuševića po naredbi tužioca i da je pretres kuće bio politički motivisan.

Potpredsjednik SPP-a, Edin Numanović, izjavio je da prema zapisniku prilikom pretresa policija nije pronašla ništa što bi, prema anonimnoj prijavi, predstavljalo razlog za intervenciju policije. On je istakao da se radi o političkom pritisku, koji je već viđen tokom izborne kampanje kada je napadnut kandidat za odbornika s liste GPS-a, Aladin Paučinac.

“Službenici MUP-a nisu pronašli to što su tražili, niti bilo kakav drugi nedozvoljeni predmet. Imajući činjenicu da niko od članova porodice ne posjeduje nikakav dosije – sve to ukazuje da je ovo bio politički motivisan proces i akt koji je imao za cilj da kazni porodicu Šušević zato što godinama unazad podržavaju put rahmetli Muftije Zukorlića i Stranke pravde i pomirenja i zato što je gospodin Edib kandidat za odbornika na listi SPP-a. Mi, kao stranka, nećemo šutjeti i nijemo ovo posmatrati. Nažalost, ovo nije jedini slučaj i zato ukazujemo na politizaciju pojedinih dijelova MUP-a. Zaista je teško gledati tu inertnost službenika MUP-a kada treba da zaštite svoje građane, kao što je slučaj gospodina Paučinca odnedavno, ali i svu grubost upada i nanošenja fizičkog i duševnog bola porodici Šušević”, istakao je Edin Numanović.

Šušević je na konferenciji za medije izjavio da je porodica doživjela traumu a da je pretres trajao skoro sat vremena,

“U kući je bila majka stara 84 godine i bolesna, snaha koja je tu sa djetetom od dva mjeseca – sve su to traume i treba to proživjeti i zaboraviti. Ovdje je čista politička pozadina, čisti politički akt. To je njihov način i neka im služi na čast.” ističe Šušević.