SPP uložila žalbu Višem sudu (video)

Predstavnici Stranke pravde i pomirenja (SPP) predali su danas žalbu Višem sudu na ukupne rezultate izbora u Novom Pazaru i zatražili da isti pravedno sprovede odluku i spriječi falsifikovanje zapisnika od strane GIK-a.

Potpredsjednik SPP-a Edin Numanović ističe da je ova stranka iscrpjela jedan od posljednjih mehanizama u borbi za izbornu volju građana i da će ukoliko Viši sud ne usvoji žalbu, obratiti se većim instancama.

“Mi smo danas predali žalbu na posljednje ukupne rezultate odnosno na naš posljednji prigovor koji se naravno tiče falsifikovanja zapisnika i izbornih rezultata. Ovo je jedan od posljednjih mehanizama koje smo mogli iskoristiti na samoj Gradskoj izbornoj komisiji ali i jedan od posljednjih mehanizama koje koristimo kada je u pitanju Viši sud u ovom gradu. Ja se zaista nadam da će sudije Višeg suda u Novom Pazaru, sudija Zuhra Spahić, Safet Kadrić, Slađana Tošković i Elvir Dedeić biti na strani pravde i da neće legitimizovati falsifikovanje koje je sprovela Gradska izborna komisija i da će ispraviti sve one nepravilnosti koje je sada uradila GIK, i time svoja imena upisati u historiju ovoga grada kao neko ko je doprinio sprovođenju pravde” – rekao je Numanović.

Numanović je na pitanje novinara šta će biti ukoliko se formira vlast u kojoj će SDP-SNS-SPS biti većina, rekao da takva vlast je jako nestabilna i da bi se vremenom pokazalo da nije u mogućnosti kao takva da vodi grad Novi Pazar.