Sjednica Skupštine zakazana za utorak 13.februara

Prva sjednica novog saziva Skupštine Novog Pazara biće održana u utorak, 13. februara. Na dnevnom redu nalaziće se izbor gradonačelnika, zamjenika gradonačelnika i članova Gradskog vijeća.

Pre početka rasprave o dnevnom redu, biće sprovedena dodijela mandata odbornicima Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, Maidi Baltić Spahović i Merfidu Kamešničaninu, zbog izjava o neprihvatanju odborničkih mandata od strane Sulejmana Ugljanina, Emira Čelića i Nafilja Sejdovića.

Takođe, potvrdiće se mandat Banetu Milosavljeviću sa liste “Aleksandar Vučić – Novi Pazar ne sme da stane – Ivica Dačić”, nakon što je odbornica Jelica Jaćović podnijela ostavku na konstitutivnoj sjednici, a Gradimir Nedeljković se odrekao mandata.

Na prošloj sjednici Skupštine članovi opozicionih stranaka su izrazili nezadovoljstvo tvrdeći da je nekoliko puta prekršen pravilnik o radu Skupštine i da je dato pravo glasa odborniku iz redova SDP-a ,koji navodno nije imao verifikovan mandat i da je zbog toga trebalo prvo podnijeti zahtjev GiK-u kako bi se ispravile nepravilnosti na verifikacionom listu, pa tek onda dodijeli mandat.

Predsjednik Skupštine Novog Pazara, Samir Lekić, će predložiti Nihata Biševca za gradonačelnika, koji obavlja tu funkciju od 2016. godine, te će mu, ako bude izabran, to biti treći mandat.