SSP: Novopazarci ne dozvolite da nasednete ponovo na Vučićeve laži

Gradski odbor Stranke Slobode i Pravde u Novom Pazaru obratio se građanima Novog Pazara sa saopćenjem za javnost u kojem su pozvali građane da ne nasedaju na obećanja Vučića, jer im je isto obećavao i pre nekoliko godina, a da se još ništa nije realizovalo.

Njihovo saopćenje Vam prenosimo u cijelosti.

– Novopazarci su Vučiću važni samo pred izbore. Tada Vučić redovno dolazi u Pazar i obećava sve i svašta. Tako je pre pet godina Vučić obećao autoput Novi Pazar – Sarajevo. Autoputa nema,ali to Vučića nije sprečilo da obećanje ponovi u ovoj kampanji.

   Pre pet godina Vučić je obećao i izgradnju mosta u centru grada Novog Pazara koja nije ni započeta. U istoj toj kampanji odlazeći predsednik je obećao otvaranje novih fabrika koje postoje samo u njegovim govorima. Umesto otvaranja turskih fabrika, koje je Vučić najavljivao dobili smo samo turski konuzlat, od koga građani nemaju nikakvu korist. 

Očigledno je Vučić mislio da lažnim obećanjima može da sakrije svoju ružnu prošlost kada je pozivom da se za jednog ubijenog Srbina ubije stotinu muslimana u našu višenacionalnu sredinu uneo strah i mržnju. Ni obećanja ni izjave poput one “ja vas volim” neće i ne smeju da zavaraju nijednog građanina Pazara. 

Koliko nas Vučićev režim voli najbolje se videlo u toku pandemije kada su se ljudi gušili na parkinzima zdravstvenih ustanova jer u našim gradovima nema dovoljno lekara.  Umesto u televizor, građani treba da pogledaju u svoje novčanike i da se sete svih koji su iz Pazara otišli trbuhom za kruhom i mozgom za dostojanstvom.I onda treba da odluče da li će glasati za nastavak politike koja se bazira na podelama ili će glasati za promene, za promene iz korena.

I zato pozivamo sve građane da 3.aprila izađete na izbore i zaokružite broj 5. listu Ujedinjeni za pobedu Srbije na čelu sa Marinikom Tepić, i na predsedničkim izborima broj 4. našeg kandidata Zdravka Ponoša, kako bi smo vratili Srbiju i institucije građanima ove zemlje. 

Gradski odbor SSP u Novom Pazaru


020media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *