Hadžibulić: Drsko pojačavanje podijela među Bošnjacima

Foto: Screenshot

SDA Sandžaka održala je press konferenciju u okviru predizbornih aktivnosti na kojima je predstavila program predviđen za privredu kao treće oblasti programa ove liste. Oni su se osvrnuli na komentare koji su sa skupa SNS-a 20.03.2022. upućeni njima, rekavši da je ovo samo pokazatelj da Vučićevi koalicioni partneri u Sandžaku odbijaju saradnju koju SDA nudi.

Ovo je samo još jedan pokazatelj da Vučićevi koalicioni partneri u Sandžaku odbijaju saradnju koju mi nudimo, i na drzak način pokušavaju da pojačaju podijele među Bošnjacima u Sandžaku. Mi ćemo u svakom slučaju nastaviti da stvaramo pozitivnu političku klimu, i dalje ćemo pozivati sve građane Sandžaka i aktuelene političke faktore na saradnju. Rekla je Indira Hadžibulić kandidatkinja za narodnu poslanicu liste SDA Sandžaka.

Ona je takođe napomenula da svaki glas koji Bošnjaci Sandžaka daju Vučiću i njegovim koalicionim partnerima direktno ugrožava suverenitet BiH, i da svi oni koji budu glasali za Vučićevu listu biće odgovorni ,,za sve nesreće koje će se desiti” u BiH i biće njihovi direktni saučesnici.

SDA Sandžaka je ranije na svom zvaničnom sajtu objavila da je uputila zahtijev za prisustvo skupu SNS-SDP koji je održan u nedelju, jer ova stranka prati predizborne kampanje svih političkih opcija u Sandžaku i samim time zatražila 7 mjesta za sjedenje za toliki broj članova koji bi prisustvovao skupu. 

Taj zahtijev je predsjednik SDPS-a Rasim Ljajić komentarisao u predizbornoj kampanji SNS-a u Novom Pazaru rekavši da isti oni koji ih nazivaju  četnicima jer su u koaliciji sa SNS-om sada žele da prisustvuju skupu SNS-a i SDP-a u Novom Pazaru.

video: SDA Sandžaka / Youtube


Emir Tutić
020 media