Tandir napustio Stranku pravde i pomirenja

Potpredsjednik Stranke pravde i pomirenja Samir Tandir, oglasio se na svom privatnom facebook profilu saopćenjem za javnost a potom potvrdio za 020 media navode, gdje je objavio da je napustio Stranku pravde i pomirenja.

On je u saopćenju rekao da se nije oglašavao u vezi situacije u stranci nadajući se da je moguće postići dogovor struja unutar SPP-a i spriječiti raskol u stranci, a ,,čistku” iz stranke nazvao ,,Sjevernokorejskog tipa”.

Nažalost, odlukom predsjedništva koja je dostavljena prethodne noći u kasnim večernjim satima da se bez argumentiranog objašnjenja raspuste odbori Prijepolje, Novi Pazar i organizacija Ženske mreže, to vise nije moguće.

Čistke Sjevernokorejskog tipa i obračuni sa neistomišljenicima na ovakav način u 21. vjeku je nesto sto nikako ne mogu podržati i to nije politika SPP-a koju smo kreirali i sprovodili prethodnih godina.

Ako u sopstvenim redovima ne možemo naći snage za konsenzus kako druge možemo pozivati na pomirenje? Očigledno je da se SPP udaljava od politike i stavova koje smo kreirali u prethodnom periodu i te nove zaokrete ne mogu da podržim, jer ih ne vidim kao deo autentične muftijine politike. Iz tog razloga podnosim neopozivu ostavku na sve funkcije u Stranci pravde i pomirenja.

O svom daljem angažmanu obavjestiću javnost kad za to bude vrijeme, rekao je Tandir na svom facebook profilu.

On nije želeo da daje izjavu za 020 media u vezi toga koga smatra odgovornim za navedeni raskol u stranci, a u poruci koju nam je poslao je samo potvrdio svoje navedene stavove.


Emir Tutić

020media