Incident zbog promjene obezbjeđenja na IUNP

Na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru (IUNP) došlo je do incidenta oko 21h kada je grupa ljudi prema navodima medija pokušala da uđe u prostorije univerziteta nakon odluke Uprave IUNP da angažuje novo obezbjeđenje.

Islamska zajednica u Srbiji donjela je odluku da svaka institucija koja je uvakufljena među kojima je i IUNP, od danas pa na dalje sebi može da angažuje obezbjeđenje.

Kako nezvanično saznajemo, Uprava IUNP nije potpisala nikakav ugovor sa dosadašnjim obezbjeđenjem pa je odluka da ova institucija angažuje sebi drugo obezbjeđenje dovela do negodovanja Muhameda Zukorlića brata rahmetli muftije Muamera Zukorlića koji smatra da je ovaj postupak IUNP nelegitiman.

Elma Elfić Zukorlić uputila je apel i molbu nadležnim organima da zaštite autonomnost univerziteta od bilo kakvog političkog uticaja. 

S druge strane Muhamed Zukorlić je za medije rekao da poštuje odluku Islamske zajednice u Srbiji ali da smatra da Elma Elfić Zukorlić nije ta koja može da donese takvu odluku jer je njena funkcija na ovom univerzitetu zamrznuta jer trenutno obavlja funkciju pomoćnika u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.