Rektor IUNP: Nije bilo incidenta – Elma Elfić Zukorlić: To je rečeno pod pritiskom

Rektor univerziteta (IUNP) Suad Bećirović negirao je da je došlo do incidenta ispred IUNP dok Elma Elfić Zukorlić smatra da je te tvrdnje rekao pod pritiskom prenosi portal A1.

Sinoć oko 21h čas mediji su prenjeli informaciju da je grupa ljudi probala da zauzme fizički IUNP pri čemu je navodno došlo do incidenta između dva obezbjeđenja. Tim povodom oglasio se i rektor IUNP Suad Bećirović saopćenjem za medije u kojem tvrdi da do incidenta nije bilo prenosi Sana press.

 Kao rektor i jedini zakonski zastupnik Univerziteta u Novom Pazaru, želim obavijestiti javnost da nije došlo do nikakvog incidenta i da Univerzitet radi u punom kapacitetu. Također, želim obavijestiti javnost da Univerzitet u Novom Pazaru ima dugogodišnju uspješnu saradnju sa agencijom za obezbjeđenje “Berk” iz Novog Pazara i da legalni organi Univerziteta nisu zaključili nikakav ugovor sa drugom agencijom. Upućujem javni apel svim medijima da se prestane sa širenjem dezinformacija. (Suad Bećirović – rektor IUNP)

Elma Elfić Zukorlić žena rahmetli muftije Muamera Zukorlića u izjavi za A1 je rekla da je rektor univerziteta dao izjavu pod pritiskom a da je zajedno sa Upravom univerziteta doneo sve odluke o angažovanju obezbjeđenja i da je to ušlo u zapisnik sednice.

“ Posvedočio je i rektor Suada Becirovic koji je pre puta, zajedno sa Upravom univerziteta doneo sve odluke i istakao da u zadnje vreme trpi velike političke ali i porodične presinge, sto je ušlo u zapisnik sednice”, prenosi A1.

Ona je ranije u izjavi za RTVNP uputila apel nadležnima da zaštite autonomnost IUNP. Inače Elma Elfić Zukorlić je predsjednica univerziteta i trenutno je pomoćnik u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.


Emir. T /020 media