SDA čestitala SPP-u na izboru predsjednika stranke

Foto: SPP
Član Predsjedništva SDA Sandžaka zadužen za međupolitičku koordinaciju Esad Salihović, uputio je čestitku novoizabranom predsjedniku SPP-a Usami Zukorlić, povodom njegovog izbora na mjesto predsjednika Stranke i izbora organa SPP-a.
U ime Stranke demokratske akcije Sandžaka upućujem Vam čestitku povodom Vašeg izbora na mjesto predsjednika Stranke i izbora organa SPP-a. Stoji u saopćenju stranke.
U čestitci koju su javno uputili SPP-u, pozvali su novo rukovodstvo ove stranke da se aktivno uključe u proces riješavanja statusa Bošnjaka i Sandžaka u Republici Srbije koji prema njihovim navodima još uvijek nije riješen.
Stranka pravde i pomirenja je na kongresu održanom 14. jula u Kulturnim centru za predsjednika stranke većinskim glasovima izglasalo Usamu Zukorlića a za njegovog zamjenika Jahju Ferhatovića.
Izabrana su i četiri potpredsjednika stranke
Rejhan Kurtović, Zaim Redžepović, Edin Đerlek i Misala Pramenković. Za generalnog sekretara izabran je Edin Numanović.
Za predsjednika Izvršnog odbora izabran je dr. Ferid Bulić, a za predsjednika Statutarnog suda izabran je hadži Hajro ef. Tutić, dok je za predsjednika Političkog savjeta stranke izabran Munib Mujagić.