SSP Novi Pazar: Zahtjevamo da se izvrši stručna studija gradskog saobraćaja

Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Novom Pazaru obratio se medijima saopštenjem za javnost povodom nemilog događaja koji se desio u ovom gradu u kojem je jedna maloljetna osoba tragično izgubila život u saobraćaju, zahtjevajući da se izvrši stručna studija gradskog saobraćaja kako bi se unaprijedio život građana.

Oni u svom saopštenju kažu da ne treba tragični slučajevi da budu pokretači problema i da nije normalno da građani svakodnevno moraju da brinu za bezbjednost svoje djece pri odlasku u školu i dolasku kući.

Problem gradskog saobraćaja je potrebno hitno i sistematično rješiti i obezbjediti građanima Novog Pazara sigurnost za svoju djecu, kretanje trotoarima i dobar gradski prevoz.

Zahtevamo da se izvrši stručna studija gradskog saobraćaja u Novom Pazaru radi njegovog unapređenja, što bi podrazumevalo postavljanje svetlosnih i znakovnih signalizacja, bankina, trotoara i video nadzora na mestima gde je to potrebno, a najpre na mestima gde je saobraćaj intenzivan. Građanima je potreban bolji javni prevoz i izgradnja autobuskkih stajališta sa nadstrešnicama i klupama, kao i preduzimanje svih potrebnih tehničke mera uz obavezan pojačan nadzor saobraćajne policije, stoji u saopštenju ove stranke.