Sjenica: Tromjesečna beba zarobljena u kući zbog poplava

Foto: Printscreen

Kako javljaju mediji iz Sjenice, tromjesečna beba ostala je zarobljena u kući zbog poplava koje je izazvala rijeka Grabovica izlivanjem iz svog korita tokom noći.

Mještanin Ismet Hasanović, rekao je za RINU da je njegova unuka ostala zarobljena u kući i da su cijelu noć ostali budni kako bi sačuvali svoje ognjište od poplave.

“Moja unuka, beba stara tri meseca ostala je unutra, ne mogu da ih iz kuće izvučem. Celu noć proveli smo budni, za poslednjih 75 godina ja ne pamtim ovakvu poplavu i oluju, zadesila nas je katastrofa.”

Prema informacijama sa terena, spasilačke ekipe su na terenu a poplavljeno je oko 40 domova i objekata u naselju Bukreš u ovom gradu, kao i podrum jedne osnovne škole.

Građani Sjenice javljaju da su pojedini domovi u potpunosti poplavljeni i da je nemoguće izaći iz njih sve dok se rijeka ne povuče.

kako prenosi Danas, Predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić rekao je da je situacija i dalje teška, da je noć bila teška sa svim raspoloživim sredstvima.

“Veliki broj dobrovoljaca se odazvao sinoć, spasilačke ekipe, vatrogasci. Svi smo na zadatku dežuramo i činimo šta je u našoj moći.“