MUP i Srbijavode : Pratimo stanje na jugozapadu Srbije

Nakon najave Republičkog hidrometeorološkog zavoda da će od 17. januara obilne padavine zahvatiti područje jugozapadne i južne Srbije, pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a i Srbijavode“ održali su sastanak sa ciljem da se blagovremeno preduzmu preventivne mjere kako bi se cjelokupni sistem zaštite podigao na najviši nivo.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda saopšteno je da će od 17. do 19. januara naoblačenje u Crnoj Gori usloviti izuzetno obilne padavine a da će one zahvatiti periferiju jugozapadne i južne Srbije, posebno područje južno od linije Priboj – Prijepolje – Sjenica – Novi Pazar. Zbog toga se očekuje porast vodostaja na rijeci Lim kod Prijepolja i na Ibru kod Raške od 18. do 21. januara.

U narednim danima pripadnici Odjeljenja za vanredne situacije na čelu sa v.d. pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić i direktor JVP Srbijavoda Goran Puzović pratiće razvoj situacije na područjima na kojima su evidentirana kritična mjesta i na područjima na kojima su u toku sanacioni radovi. Osim toga, biće u kontaktu sa sjedištima lokalnih samouprava i pratiće se stanje na terenu.

Community Verified icon