Zukorlić: Jahjine tvrdnje netačne

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić, izjavio je da tvrdnja Jahje Ferhatovića da je napustio stranku zbog koalicije SPPa sa SDA nije tačna. 

On kaže da mu je žao što je Fehratović odlučio da napusti stranku i da razlog koji je naveo nije tačan jer je Fehratović zajedno sa Zukorlićem pisao sporazum između SPP i SDA.

“Nije stvarni razlog napuštanja koalicija sa SDA. Javnost malo ima informacija vezano na tu temu pa je onda lako da se spekuliše i da se u javnosti plasiraju razne teze i zaključci. Nakon sjednice predsjedništva koja je održana u junu prosle godine gdje je predložio da se ograniče ovlašćenja predsjedniku stranke u čemu ga niko nije podržao i on je od tada nezadovoljan u stranci,” rekao je Usame Zukorlić.

Ferhatović je prethodno nakon napuštanja SPPa optužio rukovodstvo ove stranke da se udaljilo od izvorne ideje i principa i da je rukovođenje ove stranke svedeno na interes, populizam i sitno i prizemno djelovanje.

On je svoje djelovanje u Narodnoj skupštini republike Srbije proglasio nestranačkim i da će ubuduće nastupati kao samostalni poslanik.