RTO Sandžaka organizovala foto konkurs “Sandžak kroz objektiv”

Regionalna turistička organizacija Sandžaka organizovala je nagradni foto konkurs ” Sandžak kroz objektiv” koji za cilj ima da prikaže najljepše fotografije prirodnih ljepota i urbanih dijelova gradova Sandžaka.

Direktor ove organizacije Elvir Bogućanin, kaže da su i ranije planirali da naprave ovakav jedan konkurs koji će okupiti sve talentovane fotografe koji će svojim umećem zabilježiti omiljena mjesta, pejzaže i lokalitete u Sandžaku.

“Ideja o konkursu je postojala i ranije još od kada sam stupio na funkciju direktora imao sam želju da organizujemo ovakav jedan konkurs gdje će se kroz fotografiju pokazati najljepši dijelovi Sandžaka. Konkurs je otvoren od 12.06. i trajaće do 12.07. Pozivamo ovom prilikom sve fotografe i ljubitelje fotografija da zabilježe sve prirodne znamenitosti ili urbane dijelove gradova Sandžaka na najbolji način, a mi ćemo izabrati 30 najboljih fotografija. Obezbjeđene su i vrijedne nagrade naših sponzora njih 14, a planirana je i izložba fotografija na otvorenom prostoru”, rekao je Bogućanin.

Na konkursu mogu učestvovati sva lica starija od 16.godina. Poslate fotografije ostaju u trajnom vlasništvu Regionalne turističke organizacije Sandžaka i ne smeju biti starije od 2 godine. One moraju biti izvorne bez intervencija u vidu montaže ili grafičke obrade djela koji mjenjaju kompoziciju i elemente. Dozvoljena je osnovna digitalna obrada kao što je korekcija boja i kontrasta.

Svi radovi moraju biti popisno obilježeni sa minimalnom dužinom od 94 dpi – 300 dpi u JPEG formatu do 10mb. Fotografije možete poslati wetransferom na adresu rtosandž[email protected] do datuma trajanja konkursa.