SVETIONIK: Institucije pravično da riješe slučaj napada na predsjednika našeg udruženja i njegovu porodicu

Udruženje Svetionik iz Novog Pazara oglasilo se saopštenjem za javnost povodom slučaja napada na predsjednika ovog udruženja, M.A. i njegovu porodicu u kojem su zatražili hitnu i pravičnu reakciju nadlježnih organa da u što kraćem roku riješe slučaj i da po ovom pitanju obavijeste javnost.

Oni kažu da je neprihvatljivo da ljudi kao što je M.A., za kojeg stoji da je veliki humanitarac i da pomaže mnogima svojim humanitarnim i edukativnim radom na projektima za svoj narod, jedan ovakav slučaj prođe nezapaženo.

“Udruženje Svetionik najoštrije osuđuje nasilničko ponašanje svake vrste, posebno prema djeci i ženama bez dovođenja u pitanje razlog takvog ponašanja. Smatramo da napad na predsjednika Udruženja Svetionik, M. A. , pred njegovom suprugom i maloljetnim sinom, a nakon toga i napad na njegovu svastu i taštu pred četvoro maloljetne djece ne smije proći nezapaženo, te da se treba izvršiti javni pritisak na institucije da pravično riješe ovaj slučaj”, stoji u saopštenju ovog udruženja.

Iz Svetionika apeluju na državne institucije kojima je posao uspostavljanje sigurnosti među građanima da učine da se građani osjete bezbjednim i da informišu javnost o ishodima ovog slučaja ali i drugih, kako bi se ubuduće spriječili nasilnički napadi.

“Ispravan, objektivan i pravičan ishod jednog slučaja i javno obavještenje o istom sprečava buduće nasilnike koji imaju namjeru počiniti nasilje. S obzirom na to da Udruženje Svetionik godinama unazad radi sa mladim ljudima, pored ostalog i na edukaciji nenasilničkog govora, te da članovi ovog Udruženja aktivno prate i podržavaju sve građanske apele protiv nasilja, nastavićemo, upravo zbog tih mladih i budućih generacija, da pratimo ishod ovog, ali i ostalih sličnih slučajeva”, stoji u nastavku saopštenja.

Juče su se po ovom pitanju oglasile i druge ne-vladine organizacije koje su osudile napad na M.A. prilikom čega su izrazili zabrinutost zbog nedostatka reakcije novopazarske policije prilikom oglašavanja o spomenutom incidentu.


POVEZANE VIJESTI:

NVO oštro osudile napad na M.A. i njegovu porodicu