Zećirović pozvao odbornike da se odreknu jedne odborničke plate za školarinu Omera Mihovića

Odbornik u Skupštini grada Novog Pazara, Edin Zećirović, pozvao je danas svoje kolege odbornike da se odreknu jedne odborničke plate kako bi pomogli sugrađaninu Omeru Mihoviću da upiše studije na Oksford univerzitetu.

Zećirović je na svom Facebook profilu objavio i potvrdu transakcije na kojoj se vidi uplata u iznosu od 22.000 dinara i pozvao svoje kolege da učine isto.

“Pozivam koleginice i kolege – odbornice/ke u Skupštini grada Novog Pazara da u visini jedne odborničke nadoknade pomognemo da naš grad i naše društvo dobiju svog studenta na prestižnom Oksford univerzitetu “, rekao je Zećirović.

Omer Mihović je učenik srednje škole “Gimnazija” iz Novog Pazara. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja, a prošle godine na Evropskoj olimpijadi postigao je izvanredan uspjeh osvojivši treće mjesto iz geografije.

Oksford je najuticajniji i najpoznatiji fakultet na svijetu. Godišnje ovu visoko-školsku ustanovu upiše oko 26.000 studenata iz cijelog svijeta, a obzirom na kvalitet predavanja i znanje koje ovaj Univerzitet nudi, rijetko se pruža šansa za upis.

Mihović je nakon apliciranja i prolaska testova dobio poziv od Oksforda da upiše ovaj Univerzitet, međutim, godina studija na Oksfordu košta oko 70.000 eura koje Mihović nema da uplati zbog čega je pokrenuta akcija prikupljanja novca kako bi se pomoglo ovom mladom genijalcu.