Birđozlić podnio ostavku na mjesto predsjednika SSP-a i napustio stranku

Predsjednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u Novom Pazaru Benjamin Birđozlić podnio je ostavku na tu funkciju i napustio stranku.

On je u saopštenju za javnost naveo da je to uradio zbog neslaganja sa trenutnom politikom koju vodi ta stranka.

„Za skoro tri godine rada i postojanja odbora SSP u Novom Pazaru postigli smo neverovatne uspehe, kako na izborima 2022. godine, tako i na ovim zadnjim u 2023. Posebna čast i uspeh jeste što smo prva demokratska opcija u Novom Pazaru koja je izašla samostalno na lokalne izbore“, naveo je Birđozlić u saopštenju.

On je istakao da je ponosan na uspjeh koji su postigli u Sandžaku, gdje su osvojili ukupno 10.288 glasova na republičkim izborima.

“Zbog tog rezultata smatram da je jedan mandat trebao da pripadne odboru iz Novog Pazara, koji je zasigurno bio jedan od najboljih u Srbiji“, saopštio je Birđozlić.

Birđozlić se zahvalio svim građanima Novog Pazara i Sandžaka koji su podržali ovu stranku i dali joj glas, kako na lokalnim tako i na parlamentarnim izborima, a posebno svim članovima odbora na čijem je čelu bio.

Kako nezvanično saznajemo, prethodno je Stranku slobode i pravde napustilo još nekoliko članova zbog unutrašnjih neslaganja sa članovima te stranke.