Pripadnici MUPa Priboj, pjevali o novom genocidu nad bošnjacima

Na društvenim mrežama pojavio se snimak pripadnika MUP-a iz Priboja kako pjevaju o novom genocidu nad bošnjacima. Snimak je prema navodima medija na svom profilu na Fejsbuku objavio pripadnik Policijske uprave Priboj Marko Pantović, ali je vrlo brzo uklonjen.

Mediji koji su odmah prenijeli ovu vijest takođe navode da je video nastao tokom proslave rođenja deteta jednog od pripadnika MUP-a Srbije.

Međunarodna sudska presuda o genocidu u Srebrenici u Srbiji nije priznata, takođe zabranjeno je emitovanje filma o Srebrenici “Quo vadis Aida” u Beogradu prestonici Srbije, koji je osvojio mnoge svjetske nagrade i priznanja kinematografije.

Prije mjesec ipo dana, jake policijske snage su bile prisutne ispred murala u Beogradu osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, kada su dvije aktivistkinje pokušale da ga prekreče.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, nije pokazao nikakav interes u hapšenju onih koji su podsticali na fašizam i crtali mural osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića odgovornog za genocid u Srebrenici.

E.Tutić
020media