SDA Sandžaka počela sa prikupljanjem potpisa za parlamentarne izbore (Video)

Stranka demokratske akcije Sandžaka počela je sa prikupljanjem potpisa za izlazak na parlamentarne izbore. Prikupljanje potpisa je počelo u 11 časova u prostorijama stranke a mnogi sugrađani su i ranije došli kako bi podržali ovu listu na predstojećim izborima.

Predsjednik stranke i nosilac liste “SDA Sandžaka – Dr Sulejman Ugljanin” rekao je da očekuje veliku podršku, i da su ranije pozvali sve političke faktore u Sandžaku da zajedno objedine sve glasove iz Sandžaka i da se zajedno izbore za što bolji život u Sandžaku.

Sulejman Ugljanin/Foto:Emir Tutić

Mi smo pozvali sve političke faktore    u Sandžaku još tokom mjeseca       Januara kako bi smo ujedinili i   objedinili sve glasove Sandžaka i   zajedno se izborili za bolji život u   Sandžaku. Međutim kao što ste   videli, druge stranke su požurile, neke sa Vučićem, neke sa drugim koalicionim partnerima i nakon što su time iskoristile svoje pravo mi smo konačno prijavili svoju samostalnu listu, rekao je Ugljanin.

Ugljanin je rekao da SDA Sandžaka ima jasan program i plan i da znaju šta hoće, a da će uz pomoć njihovih kadrova u tome uspeti. On je poslao poruku kao koncept za ,,budući razvoj Sandžaka” a to je ono šta po njegovom mišljenju treba građanima Sandžaka a to su sloboda, demokratija i autonomija.


Emir Tutić

020media