Predizborna euforija u Novom Pazaru (Video)

Ulice Novog Pazara okićene su transparentima lokalnih političkih stranaka koje učestvuju na predstojećim parlamentarnim izborima. 

Trenutno među najdominantnijom u promociji svoje predizborne kampanje izdvaja se SDP, čiji promotivni materijal je zakačen dužinom cijele pješačke zone pa su tako zastavice SDP-a od jutros itekako vidljive i dominantne kada prođete gradom.

SDA i SPP su sa nekoliko banera takođe zabilježile pojedine ulice i naselja u ovom gradu pa je tako grad okićen transparentima lokalnih političkih stranaka dobio svoj neki novi izgled koji bi trebao da podsjeti građane da glasaju na predstojećim parlamentarnim izborima.

Međutim, pitamo se koliko je ovaj način promovisanja značajan kod građana Novog Pazara, i koliko se lokalne stranke trude da privuču pažnju na sebe pred izbore?

Ne možemo a da ne spomenemo da je SDP i 2016. godine pokazao dominaciju u samopromociji i koliko je ovoj političkoj opciji bitna predizborna promocija, pa su te godine organizovali sletanje letećeg balona na trgu Gazi Isa bega na kojem je stajala zakačena zastava sa brojem 1, a mnogim građanima u Novom Pazaru  je to bila prilika da prvi put u svom životu vide ovakvu letjelicu uživo u svom gradu.

SDA Sandžaka je u promovisanju ostala poznata po tome što bi ranije organizovala predizborne štandove, a himna SDA Sandžaka – Prolećni se miris širi, bi odzvanjala gradom što je uspješno privlačilo pažnju mnogim prolaznicima.

SPP je takođe organizovao štandove, a tih godina nastala je i himna “Za Sandžak i muftiju”. U Gradskoj ulici je naslikan mural sa likom rahmetli muftije Muamera Zukorlića a stranka je tih godina promovisala svoju novu kampanju i ideologiju o ,,pravdi i pomirenju” kao i objavu “brošure i plana” za koji se zalaže SPP što je privuklo pažnju mnogih glasača.


E. T.

020 media