Delegacija SPP-a posjetila dijasporu

Stranka pravde i pomirenja otpočela je svoju kampanju u dijaspori u okviru predstojećih parlamentarnih izbora. Prva posjeta delegacije SPP-a bila je u Berlinu i održana je u svečanoj sali hotela ,,Grand Palas” a listu “Muftijin amanet” u prepunoj sali došlo je da podrži nekoliko stotina građana koji žive u ovom gradu.

Prisutnima se obratio nosilac liste “Muftijin amanet” Usame Zukorlić, koji je najavio da samo ubjedljivom pobjedom na predstojećim izborima mogu ostvariti planove i vizije rahmetli muftije Muamera Zukorlića. 

“Dolazi generacija pobjede, koja će vratiti izgubljeno dostojanstvourušavano decenijama u nekim pogrešnim politikama, koja će se čvršćenego ikad okupiti oko ciljeva i planova koje je zacrtao muftija.Protivnike nećemo ponižavati, već ćemo im pružiti ruku, jer je tosuština ideje muftijinog amaneta”, rekao je Zukorlić.

Zukorlić je istakao da nema sumnje da će SPP 3. aprila pokazati svoju snagu i da će ostvariti krupne ciljeve koje je započeo rahmetli muftija, a to su : auto-put kroz Sandžak, željeznica, gasovod, klinički centar, obrazovne ustanove i jedinstvo Islamske zajednice.

         

Prisutnima se obratio i Jahja Ferhatović dosadašnji narodni poslanik u Skupštini Srbije koji je najavio da su izbori koji slijede ,,najveći test” za Bošnjake.

U ime domaćina, odbornik u lokalnoj Skupštini Tutina Jašo Balić rekao je da drugi u dijaspori nemaju šta da traže i da je dijaspora uz ovu stranku i opciju oduvijek bila.

“Sa večerašnjeg skupa šaljemo snažnu poruku. U Berlinu drugi nemaju štada traže. Muftijin amanet nema alternativu”, navodi Balić.

Delegacija Stranke pravde i pomirenja će svoju posjetu dijaspori nastaviti danas u Frankfurtu i Dortmundu a nakon toga će posjetiti Beč.


Emir Tutić

020media