Lista “Jedinstveno za slobodno vijeće” predata Republičkoj izbornoj komisiji

Stranka pravde i pomirenja je danas, 16. Septembra 2022.godine u Beogradu predala Republičkoj izbornoj komisiji izbornu listu “Jedinstveno za slobodno vijeće”, čiji je nosilac Dr. Misala Pramenković.

Dr Misala Pramenković je ovom prilikom izjavila da se zahvaljuje svima koji su proteklih dana pokazali nesebičnu podršku i došli dati potpis podrške ovoj listi, ali i podršci koja se osjetila u gradu.

“Naša lista je lista koja objedinjuje prije svega širok spektar stručnih ljudi, ljudi koji su autentični predstavnici bošnjačkog naroda i koji imaju autoritet, kompetencije i apsolutno legitimitet da zastupaju bošnjačke interese u nacionalnom savjetu Bošnjaka”.

 

 

Na listi je 35 imena, što je isti broj odbornika koliko trenutno ima BNV. Na vrhu liste je Misala Pramenković, koja je ujednio  potpredsjednica stranke, odbornica u Novopazarskoj skupštini i bivši narodni poslanik.

Na drugom mjestu liste je predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić, na trećem bivši muftija Hajro Tutić, na četvrtom socijalna radnica iz Prijepolja Alisa Talović i univerzitetski profesor Mustafa Fetić na petom mjestu.

Na listi su i biznismen Ljutvija Balkan, kao i odbornici u Skupštini Novog Pazara Edin Numanović, Jonuz i Sadika Džanković, te direktor Doma za lica ometena u razvoju  Tutin Omer Džondić.

Izbori za Savjete nacionalnih manjina će se održati 13. Novembra 2022.godine.

 

 

Fotografija: SPP/facebook