Sve spremno za popis stanovništva

Sve je spremno za popis stanovništva koji će trajati od 1. do 31. oktobra ove godine, rekao je predsjednik lokalne Popisne komisije Džemil Divanefendić.

On je na konferenciji za medije rekao da su popisivači spremni i da je Popisna komisija Novog Pazara odradila sve što je neophodno i sve što je zakonski predviđeno kako bi popisivači počeli svoje aktivnosti.

“Ugovori sa popisivačima su zaključeni, trenutno traje njihov obilazak i upoznavanje sa terenom, elektronska oprema je spremna,testirana i izvršena je sinhronizacija i od 1. oktobra startuje zvanična aktivnost popisivanja na terenu.”

Divanefendić kaže da da će popisivači nositi legitimacije po kojima će te moći da ih identifikujete u slučaju da ne dođe do nekih zloupotreba.

Popisivači će nositi legitimacije koje će morati da dostave građanima na uvid u toku popisa, kako ne daj Bože ne bi došlo do nekakvih zloupotreba.

Prema njegovim riječima popis će trajati nekih 30-tak minuta i popisivaće se sva lica koja se budu nalazila u domaćinstvu.

U slučaju da građanin nije prisutan tokom popisa u svom domaćinstvu, popisivač mora ponovo doći na adresu, ako u slučaju ni drugi put se ne budete nalazili na adresi, biće vam dostavljen broj kako bi ste zakazali termin sa popisivačem.