Vozač autobusa napao učenicu Medrese

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji objavio je danas na svom zvaničnom sajtu, da je učenica Medrese “Gazi Isa beg” doživjela neprijatnosti prilikom putovanja autobusom agencije Banbus tours na relaciji Loznica-Beograd.

Kako kažu iz Mešihata vozač ove agencije je verbalno napao djevojku a nakon dolaska na odredište bacio njen kofer sa stvarima na zemlju i nastavio je vrijeđati prostim jezikom.

Učenica prvog razreda Medrese Gazi Isa-beg u Novom Pazaru H.F. iz Loznice, u nedjelju 25.09.2022. godine, putujući na relaciji Loznica-Beograd u autobusu Banbus tursa doživjela je verbalni napad i maltretiranje od vozača ove agencije, kada mu je dala na uvid potvrdu Medrese da je učenica srednje škole u cilju ostvarivanja popusta na vožnju, a nakon pristizanja u Beograd i bacanje njenog kofera na zemlju te nastavak vrijeđanja.

Otac učenice prijavio je slučaj policiji i čeka se reakcija nadležnih institucija, rečeno je na sajtu Mešihata.

Mi smo kontaktirali direktora agencije Banbus travel i zatražili njegov komentar na cijelu ovu situaciju ali ga nismo dobili jer zvaničnici Banbus travel agencije ne žele da komentarišu incident dok policija ne procesuira podnetu prijavu i dokažu se sve okolnosti.