Grad planira uzeti 300 miliona dinara kredita

Gradsko vijeće Novog Pazara usvojilo je prijedlog o kreditnom zaduženju lokalne samouprave u iznosu od 300 miliona dinara. Ovaj prijedlog biće proslijeđen na razmatranje Skupštini, koja će o tome odlučivati na zasjedanju zakazanom za 14. maja.

Prema navodima u odluci o kreditnom zaduženju, Gradska uprava je dobila saglasnost Ministarstva finansija za ovaj korak. Novac će biti namijenjen za “kapitalne investicione rashode”, kako je naznačeno u pomenutoj odluci.

Kako nezvanično saznajemo troškovi Gradske uprave su znatno porasli kao i plate zaposlenih za 10%, a obzirom da nenamjenski transferi sa republičkog nivoa nisu povećani, smatra se da je Gradski budžet u krizi. Prema nezvaničnim informacijama, Grad Novi Pazar je pored ostalih neisplaćenih dugova, dužan da isplati plate i premije  sportistima koji već mjesecima čekaju na uplate.

Osim rasprave o kreditnom zaduživanju, odbornici lokalnog parlamenta će takođe razmatrati prvi rebalans budžeta za ovu godinu. Prema predloženim izmjenama, u gradsku kasu bi trebalo da se sliva nešto više od četiri milijarde dinara, što je za oko 200 miliona manje nego što je prvobitno planirano.