Tri departmana bez studenata ove godine, bez akreditacije Prava, Ekonomija i Srpski jezik

Državni univerzitet u Novom Pazaru (DUNP) najavio je da će ove godine primiti ukupno 605 studenata na 13 različitih studijskih programa, pri čemu će 435 studenata biti finansirani iz budžeta, a da akreditacija departmana Prava, Srpskog jezika i Ekonomije, predstoji i zavisi od angažovanja nastavnika na tim studijskim programima.

Iz ove visoškolske ustanove vjeruju da će procesi akreditacije moći da se završe do septembra ove godine i da studenti koji su već upisani po ranijoj akreditaciji ove studijske programe ,moći bez ikakvih zakonskih prepreka da završe studije.

Kako nezvanično saznajemo, rad na akreditaciji ovih programa za sada je nemoguć na DUNP jer nisu postignuti uvjeti za početak akreditacije i nema dovoljno nastavnika koji trebaju i mogu ispratiti proces, a da oni koji su već tu, nisu ti koji bi trebali da obezbjede te uvjete, prenose naši izvori.

Nezvanično se spominje i da je sve više neizvjesno da će i departman Psihologije ostati bez akreditacije i da studijski program “Poslovne informatike” – neće upisati studente, jer je izgubio akreditaciju i ništa se nije uradilo na tome da se on reakredituje a da javnost o tome još nije obaviještena.

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, sutra počinje besplatna pripremna nastava za upis na prvu godinu studija u školskoj 2024/25. godini. Ova pripremna nastava će trajati do 16. juna.