SPP pozvala Bošnjake da izađu na referendum

Stranka pravde i pomirenja (SPP) pozvala je danas “Bošnjake i druge građane Srbije” da ostvare svoje ustavno pravo i glasaju na referendumu za izmene Ustava koji će biti održan u nedelju, 16. januara.


Naš stav je da postojeći Ustav treba mijenjati u pogledu odnosa spram svih naroda. Država mora biti država svih naroda, bez obzira na njihovo brojčano stanje, jednakih pred Ustavom i zakonima a to znači i prepoznavanje svih posebnosti tih naroda u državnim simbolima poput himne, grba i zastave. Smatramo da je različitost bogatstvo Republike Srbije i da na tim vrijednostima trebamo graditi našu budućnost.

Stranka pravde i pomirenja, koja nastavlja misiju i viziju svog lidera, smatra da Bošnjaci i drugi građani Republike Srbije izlaskom na referendumsko glasanje mogu pomoći sebi i Republici Srbiji da se približi članstvu u Evropskoj uniji, te ih poziva da u nedjelju, 16. 01. 2022. godine ostvare svoje ustavno pravo.


Lider SDPS Rasim Ljajić takođe je pozvao građane da izađu na referednum i podrže promjene Ustava, dok je lider SDA Sandžaka u dva navrata pozvao da se bojkotuje referendum.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *