Trifunović za 020 media: “Beton mahala” prilika da neki političari kažu “izvinite”

Reditelj Branislav Trifunović smatra da je odigravanje predstave “Beton mahala” odlična prilika za ,,pojedine političare” da se izvine nakon sedmogodišnje zabrane odigravanja ove predstave u Novom Pazaru.

Nakon uspešne premijere i reprize 2015. godine, ovu predstavu publika u Novom Pazaru više nije mogla da gleda, jer kako je reditelj Branislav Trifunović tada za Blic rekao da je bila „Zabranjena bez ijednog obrazloženja“.

Nisam očekivao da neko može da zabrani predstavu u kojoj osmoro dece, šest Bošnjaka i dvoje Srba, govori o ljubavi prema svom gradu i problemima koji tamo postoje, pritom ne vređajući nikoga. Ova situacija mi je neverovatna i zbog toga što su premijera i repriza predstave prošle uz ovacije publike glumcima na sceni. Mada, iskreno, ništa me više ne iznenađuje u Srbiji. U krajnjem slučaju, ti političari kojima ova predstava smeta mogli su da pozovu tu decu u svoje kancelarije i da im kažu zašto im to smeta, a ne ovako, da se preti otkazima, da nema slobodnih termina za predstavu… rekao je tada Trifunović za Blic.

Trifunović je za 020media rekao da je ovo možda prilika za neke političare da kažu “izvinite” jer je to, kako on kaže, za njih dosta teška reč.

Reditelj i glumac Rifat Rifatović je u izjavi za radio Sto plus ocenio da Mahala u Novom Pazaru nije nikada više odigrana „zbog pogrešne političke odluke“. On je takođe naveo da je ova predstava ,,betonirala” celi Balkan, i da su godinama pokušavali da odrede kada će se ova predstava ponovo vratiti novopazarskoj publici.

Glumica Lejla Pluncević uzbuđena je zbog predstave, i najavila je da novopazarska publika može očekivati dosta smeha a da je pravi razlog zbog čega je ova predstava stvorila ,,buru” jeste zapravo zbog poruke koju ona nosi, a to je realnost u kojoj živimo.

Predstava “Beton mahala” poslednji put je odigrana 2015. godine u Novom Pazaru nakon čega je prestala da se izvodi jer za nju nije imalo slobodnih termina. Ona je odigrana i preko 70 puta širom Srbije, u mnogim gradovima ove zemlje, a konačno se vraća na pozornicu u Novom Pazaru 5. i 6. februara ove godine u Kulturnom centru kada će građani moći ponovo da je vide.

Emir Tutić

020media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *