Torcida Sandžak: NE PODRŽAVAMO odluku kluba o promjeni imena stadiona

foto:Irfan Ličina/ edit:020media

Navijačka grupa Torcida Sandžak izašla je sa saopćenjem za javnost u kojem navode da NE PODRŽAVAJU odluku kluba o promjeni imena stadiona FK Novi Pazar.

Fudbalski klub Novi Pazar na svojoj zvaničnoj facebook stranici, izašao je sa saopćenjem da je potpisan dogovor sa novim sponzorom kluba “CaizCoin”, po kojem će stadion Novog Pazara nositi ubuduće ime “CaizCoin arena”. 

Navijačka grupa Torcida Sandžak obavijestila je javnost da se ne slaže sa tom odlukom kluba i da naziv stadiona treba da je vezan za historiju grada i kluba, pa tako i njegov naziv mora biti autentičan.

 

Povodom odluke Fudbalskog kluba Novi Pazar da se promjeni ime Gradskog stadiona u „CaizCoin arena“ , navijačka grupa Torcida Sandžak izlazi sa saopćenjem za javnost u kojem se navodi:

„Navijačka grupa Torcida Sandžak 1989, NE PODRŽAVA odluku kluba o promjeni imena Gradskog stadiona u „CaizCoin arena“. Smatramo da stadion treba da nosi ime po nekom ko je zaslužan za klub ili ovaj narod, a ne da se olako daje novim sponzorima kluba bez prethodnih zasluga za njegov uspijeh.

 Mi smatramo da ime stadiona je vezano za historiju našeg kluba i grada i da je zbog toga bitno kako će se stadion zvati.

Mi se kao navijačka grupa vođeni sloganom i idealom “Na braniku grada” već duži niz godina zalažemo da stadion nosi naziv po Novopazarcu Aćifu Hadžiahmetoviću heroju odbrane ovog grada, i ostajemo pri tom stavu. Navodi se u saopćenju ove navijačke grupe.

Upravni odbor navijačke grupe Torcida Sandžak u izjavi za 020 media su rekli da sponzor nije sporan ali da kao dio organizovane grupe, klub im nikada nije priuštio to da imaju uvid u dokumentaciju u vezi bilo kakvih sponzora ili ugovora koje su potpisali.

O sponzoru ne znamo nešto puno, ali sve dok ne ugrožava nacionalne interese navijača i građana Novog Pazara i Sandžaka mi se tu nećemo miješati.

Mi do sada nikada nismo imali uvid u vezi sponzorskih ili bilo kakvih ugovora, niti su ikada ikom dozvolili da to vidi. 

 

Od novog sponzora ništa ne očekujemo.

020 media portal je povodom ove odluke kluba postavio anketu na našem sajtu gdje nas zanima mišljenje navijača Novog Pazara, rezultati ove ankete će se objaviti krajem dana kada ćemo imati informaciju o tome šta misli većina navijača koji su učestvovali u anketi o ovoj odluci kluba.

74
Da li se slažete sa odlukom kluba o promjeni imena stadiona?

Kliknite VOTE nakon izabrane opcije kako bi Vam se glas učitao

The poll has expired!

Emir Tutić
020 media