Fašističko skandiranje navijača Zvezde osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću

Foto: Novi.ba/ Facebook

Utakmica između Crvene Zvezde i Novog Pazara ni ovog puta nije prošla bez nemilih scena sa tribina.
Navijači Crvene Zvezde skandirali su ratnom zločincu Ratku Mladiću pa je tako pobjeda Zvezde i odlična fudbalska predstava domaćeg tima ostala u sjenci nemilog fašističkog skandiranja domaćih navijača.

U Srbiji je skoro pa normalno postalo to da se veličaju zločini i ratni zločinci, pa su tako širom glavnog grada iscrtani murali ratnih zločinaca Mladića i Karadžića osuđenih na Međunarodnom sudu pravde u Hagu za genocid u Srebrenici i druge ratne zločine širom Bosne i Hercegovine.

Video izvor: CalluciTV

Trenutna vlast nije preduzela ništa se da sklone murali, a u međuvremenu “nikao” je još jedan mural posvećen Vladimiru Putinu, predsjedniku Rusije koji je izvršio invaziju na Ukrajinu i bombardovanjem ugrozio živote miliona ukrajinaca, a zabilježene su i civilne žrtve na koje je ruska vojska direktno pucala.

Foto izvor: N1

Srbija je u međuvremenu postala i jedina zemlja na svijetu u kojoj je organizovana podrška ruskom narodu u invaziji na Ukrajinu, pa su se ulicama Beograda na protestu podrške viorile zastave “Velike Rusije” kao i podrška “Z” jedinicama ruske vojske koje su odgovorne za prve napade i agresiju na Ukrajinu.

 

Foto izvor: N1

Dokle će zvaničnici Srbije ćutati na ovakve pojave u društvu i ovakvih ispada navijača i građana ove zemlje i da li će uopće osuditi ovakvo ponašanje ostaje da vidimo, ali svakako da je vidljivo da politika ,,sjedenja na dvije stolice” neće dugo trajati i da će Srbija kad-tad morati da izabere između Evrope i Rusije.

Bošnjaci su pre samo dva mjeseca dobili užasne prijetnje iz Priboja od pripadnika MUP Priboj u kojim su pjevali o novim Srebrenicama i Vukovarima na teritorijama Novog Pazara i Sjenice gdje većinski živi bošnjačko stanovništvo ove zemlje. Tada je država reagovala skoro pa minimalno kako bi se smanjile tenzije pa su pripadnici samo suspendovani sa posla i premješteni, ali i dalje ostaje činjenica da negdje, neko u Srbiji može da pjeva o Ratku Mladiću i veliča genocid nad drugim narodima a da za to ne bude kažnjen.


020 media