Predsjednica BNV-a čestitala 11. maj – Dan bošnjačke nacionalne zastave

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmina Curić, čestitala je svim Bošnjacima Dan bošnjačke nacionalne zastave.

Drage Bošnjake i Bošnjaci danas kada ponosno dižemo nacionalnu zastavu ne mogu a da ne spomenem da su kroz nju utkana sva teška vremena Bošnjaka na ovim prostorima, da ona pamti sve ono zbog čega možemo danas da je podignemo visoko i da budemo ponosni da smo ostali jaki, svjesni toga ko smo, kome pripadamo i ko nama pripada.   (Dr. Jasmina Curić)

Ona je u čestitci koju je uputila građanima putem Behar.TV-a  izjavila da Bošnjaci na ovim prostorima svojom tradicijom, kulturom i historijom doprinose bogastvu života naroda sa kojima žive.

Ne smijemo zaboraviti da samo jačanjem međusobnog povjerenja možemo izgraditi sigurnu i sretnu budućnost za sve građane Sandžaka i šire.

Naša budućnost su mladi koji čuvaju svoju historiju, kulturu, običaje kroz rad na raznim projektima, manifestacijama i naša budućnost su uspješni profesori, sportisti, ljekari, ugledni preduzetnici, naučnici i to ne samo u Sandžaku već i u dijaspori… 

 U ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća, u ime svih vijećnika biranih širom Sandžaka, svim Sandžaklijama, Bošnjacima gdje god se oni nalazili sretan Dan bošnjačke nacionalne zastave, ostanite uvijek ponosni , želim vam sretnu sadašnjost i sigurnu budućnost.    (Dr. Jasmina Curić)


Emir Tutić / 020 Media