Veliko interesovanje građana za sutrašnji protest

Zagađivanjem rijeke Raške od strane Gradske toplane u Novom Pazaru u prethodnih nekoliko dana prilikom čega se izlivao mazut  direktno u vodotok rijeke, bio je povod da grupa građana organizuje protest na platou na Gradskom trgu Gazi Isa bega u Novom Pazaru kako bi pokazali svoje nezadovoljstvo i zatražili od nadlježnih organa da kazne zagađivače rijeka.

Veliko interesovanje građanja za ovaj protest iskazano je putem društvenih mreža a na facebook stranici ,,Za zdrav Novi Pazar” građani Novog Pazara svakodnevno šalju video snimke sa pozivom na protest koji će se održati u nedjelju u 16 časova na Gradskom trgu u Novom Pazaru.

Ovo je drugi po redu protest u kojem građani iskazuju svoje nezadovoljstvo a osim problema izlivanja mazuta skrenuta je pažnja i na dugogodišnji problem krvavih rijeka o kojima smo ranije pisali.

Građani Novog Pazara kažu da je izlivanje mazuta u rijeku Rašku ,,kap koja je prelila čašu”.

GRAĐANSKI PROTEST PODRŽAO I ĆUTA

Aleksandar Jovanović Ćuta ispred pokreta Ekološki ustanak obratio se građanima Novog Pazara i time pružio podršku u vezi sutrašnjeg protesta. 

Preuzeto sa facebook stranice: Za zdrav Novi Pazar

Pored Jovanovića, podršku građanima Novog Pazara su pružile i Građanske incijative, Organizacija Pravo na vodu, Gradski odbor SSP-a u Novom Pazaru i građani Općine Raška koji su takođe najavili svoj dolazak na sutrašnji protest. 

Preuzeto sa facebook stranice: Za zdrav Novi Pazar
Preuzeto sa facebook stranice: Za zdrav Novi Pazar

Podsjećamo, protest je prijavljen i održaće se u nedjelju ispred platoa na trgu Gazi Isa bega u centru Novog Pazara sa početkom u 16 časova.


Emir Tutić
020media