Akademska inicijativa Forum 10 dodelila povelju “Kula motrilja” za promociju interkulturalizma

Povodom obeležavanja međunarodnog dana ljudskih prava, Akademska incijativa Forum 10 dodelila je nagradu “Kula motrilja”,  Medicinskoj školi Dva Heroja u Novom Pazaru I portalu Free Media za aktivno promovisanje interkulturalizma I ljudskih prava u lokalnoj zajednici.

Direktorka Medicinske škole Šerifa Preljevic kaže da je zadovoljna što je ova organizacija prepoznala rad Medicinske škole jer kako ona kaže već godinama unazad škola organizuje razne debate I promocije koje se bave interkulturalnošću.

“Od kada postoji škola priređujemo razne aktivnosti, debate, promocije koje se bave interkulturalnošću i multikulturalnošću. Sve je to tradicija ovog grada, čiji građani su uvek znali kroz istoriju kada je najteže da zagrle jedni druge”, rekla je Preljević.

Glavna urednica I novinarka portala Free media, Amela Bajrović kaže da ova nagrada je veoma značajna jer je neko na lokalu uspeo da prepozna rad I trud lokalnog medija I da ona predstavlja podstrek za dalji rad.

“Mi smo najmlađi portal na ovim prostorima, još uvek se probijamo na medijskom nebu, a interkulturalnost je jedan od glavnih fokusa našeg delovanja. Želimo slobodno da pričamo o svemu što čini i tišti našu multinacionalnu zajednicu u kojoj vekovima zajedno žive Srbi i Bošnjaci”,rekla je Bakrović.