Beograđaninu Rubežiću nagrada za najboljeg sportistu Novog Pazara

Fudbaleru Novog Pazara Slobodanu Rubežiću dodeljeno je priznanje za najboljeg sportistu Novog Pazara 2022. godine.

Rubežić je inače rođeni Beograđanin a za Fk Novi Pazar igra od 2019. godine na poziciji centralnog beka.

Pored Rubežića Sportski savez je dodelio i nagradu za najbolju sportistkinju Novog Pazara Saimi Murić, uspješnoj i mladoj atletičarki iz ovog grada.

Specijalnu plaketa za doprinos u razvoju sporta u mlađim selekcijama dobila je škola Atletike Novi Pazar a za izuzetne rezultate na sportskim školskim takmičenjima dobile su osnovna škola “Bratstvo” i srednja škola “Gimnazija”.

Specijalne plakete za izuzetne rezultate postignute u 2022. godini Savez je dodelio sljedećim sportistima iz Novog Pazara:

Hena Kurtagić, Dina Župić. Imana Ćosović,  Aldin Ćatović, Lazar Filipović, Admir Kamešničanin, Strahinja Avramović, Haris Trtovac, Tarik Rašljanin, Dženan Ademi, Fatima Dupljak, Kaid Koca, Mejra Mehemdović,Sumeja Grišević, Nejla Hasić, Ahmed Hadžimujović, Kadira Selmanović, Rešad Ibrahimović i Džejlan Toskić.

Sportski savez je dodelio nagradu za najbolju sportsku ekipu za 2022. godinu fudbalskom klubu Novi Pazar a nagradu su uručili Rade Bogdanović i Gradonačelnik Nihat Biševac.

Posebna nagrada za životno djelo “Abdulah Duce Gegić” dodeljena je Jusufu Dervišnuroviću i treneru Draganu Kostiću dok je nagradu za najboljeg sportskog radnika dobio sportski direktor Bk Novi Pazar Selver Lekpek.

Posebne plakete za učešće i rezultate ostvarene na domaćim i međunarodnim takmičenjima dodjeljene su atletičaru Elzanu Bibiću i selektoru juniorske Atletske reprezentacije Srbije Edinu Zukoviću.

Pehari za jesenje prvake dodjeljeni su ekipama Fk Jošanica, Fk Pazar Juniors. Fk Sport klub 99.

Pehari za ekipe koje su ušle u viši rang takmičenja dodjeljene su Fk Novi Pazar, Žensko fudbalsko udruženje “Pazar”, Bk Novi Pazar, OFK Ras i Šahovksom klubu Ina dizajn Injžinjering.

Za kraj programa prisutnima se obratio gradonačelnik Nihat Biševac koji je poželeo puno sreće sportistima u nastavku takmičenja i karijeri.