Ljajić ,,DIGAO RUKE” od Pazarskog fudbala

Počasni predsjednik fudbalskog kluba Novi Pazar, Rasim Ljajić, izjavio je za N1 da je ,,digao ruke” od Pazarskog fudbala, nakon incidenta između navijača i kapitena “plavih” golmana Filipa Kljajića.

Kako mediji prenose, navodno je generalni sekretar kluba organizovao sastanak između Kljajića i navijača kako bi razgovarali o nesporazumu i lošim rezultatima u posljednja dva kola jer su na utakmici sa Kolubarom prozvani od strane najvatrenijih navijača Novog Pazara, što je Ljajić u izjavi koju je dao portalu N1, ocijenio degutantnim i neprihvatljivim da se navijačima polažu računi zbog loših utakmica.

„Prva greška napravljena je nakon završetka utakmice sa Kolubarom koju smo izgubili sa 1:0, kada su navijači pozvali igrače da dođu kod njih, bukvalno na raport, što je samo po sebi neprihvatljivo, degutantno i na kraju krajeva štetno po klub“, kaže Ljajić.

On dodaje da ne razumije zbog čega je generalni sekretar kluba uopšte zakazivao sastanak u kafiću sa navijačima i da je trebalo makar održati sastanak u klubu ali da ni tada to ne bi imalo smisla.

„Svako treba da radi svoj posao. Klub ne treba da ima nikakvu komunikaciju sa navijačima, osim potrebne komunikacije za obezbeđivanje rekvizita za korektno navijanje (…) ali sad da vi dobijate u navijačima partnera koji će sa vama da odlučuje o nečemu, da raspravlja da li igrači dobro igraju ili loše igraju – to je zemljoradnička zadruga, to nije fudbalski klub. Onog trenutka kada vi dođete na taj nivo, to nema više nikakve veze sa fudbalom“ ocijenio je Ljajić.

Filip Kljajić napadnut je oko 13 časova u ugostiteljskom objektu nakon sastanka sa navijačima kada je tom prilikom poliven vodom, ovaj incident doveo je i do povlačenja tek imenovanog trenera Feđe Dudića nakon ostavke Aleksandra Stankovića. Napadači su u međuvremenu identifikovani i trenutno su u bekstvu.