Reisu-l-ulema IZS Sead ef. Nasufović čestitao predstojeći Bajram

Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead ef. Nasufović, čestitao je predstojeći Bajram svim pripadnicima Islamske vjeroispovjesti u želji da ga provedu u miru i blagostanju.

On je u bajramskoj čestitki rekao da su pred Bošnjacima veliki izazovi kao i mnoga neriješena pitanja, naročito ona koja se odnose na obezbjeđivanje uslova radi postizanja mira, sloge i zajedničkog djelovanja svih muslimanskih vjerskih zajednica u Srbiji.

“Pred nama su brojni problemi, kao i mnoga neriješena pitanja, naročito ona koja se odnose na obezbjeđivanje uslova radi postizanja mira, sloge i zajedničkog djelovanja svih vjerskih zajednica muslimana u Srbiji. Svakako, najveći dio amaneta za rješavanje tih problema je na nama, predstavnicima i imamima svih zajednica muslimana Srbije, jer bez obzira na naše razlike u vidu tehničkih neslaganja, ne postoje nikakve teološke razlike, a samim tim ni prepreke među nama da zajednički  gradimo trajni dom jedinstva. 

Uvjeren sam da će danas, posljednjeg dana Ramazana 1444. godine po Hidžri, naše molitve – dove, koje upućujemo Bogu biti za mir i stabilnost svih ljudi, za sreću, zdravlje i ljubav, za očuvanje porodice i porodičnih vrijednosti i harmonije, biti iskrene i primljene.

Sutra, 21. aprila 2023. godine, prvi je dan Ramazanskog bajrama. Naša obaveza tog dana je da svoju radost podijelimo sa svojom porodicom, komšijama, prijateljima; da obiđemo svoje umrle i da se dovom Uzvišenom Bogu zamolimo za njihov vječni mir i spas. U ime naših muftija, imama i svih službenika Islamske zajednice Srbije, kao i u svoje ime, svim pripadnicima islama želim sretan Bajram!”