Hot: Puna podrška za Omera Mihovića

Predsjednik opštine Tutin Salih Hot, pružio je podršku Omeru Mihoviću kako bi sakupio donaciju za studiranje na Oksford univerzitetu.

On je tom prilikom pozvao sve Tutince i ljude iz dijaspore da se priključe donaciji kako bi ovaj mladi genijalac uspeo da upiše godinu na ovom prestižnom Univerzitetu.

“Pozivam sve građane opštine Tutin, sve naše privrednike, našu dijasporu, da se svi uključimo i pomognemo Omeru da upiše godinu na Oksford univerzitetu, kako bi sutra bio od koristi za našu zajednicu sa svojim stečenim znanjem i iskustvom na ovom prestižnom Univerzitetu”, rekao je Hot.

Mihović je izjavio da je ovo jedinstvena prilika ne samo zbog njega kao studenta već i kao jedinog predstavnika sandžačkih Bošnjaka koji je dobio priliku da studira na Oksfordu.

Omer Mihović je učenik srednje škole “Gimnazija” iz Novog Pazara. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja, a šansu da studira na Oksfordu dobio je nakon poziva ove visoko-školske ustanove koju godišnje upiše 26.000 studenata iz cijelog svijeta. Ovo je po prvi put u historiji da se takva prilika pruži jednom Novopazarcu, međutim,  godina studija na Oksfordu košta oko 70.000 eura a Mihović taj novac nema.