Novi Pazar 3-1 Vojvodina

Fudbaleri Novog Pazara savladali su na domaćem terenu ekipu Vojvodine rezultatom 3-1.

Na utakmici je došlo do incidenta u 10. minutu, kada su domaći navijači na teren ubacili pirotehnička sredstva, od kojih su dva eksplodirala pored kapitena Novog Pazara, golmana Nikole Mirkovića, i štopera Abdulaja Sisea.

Fudbalerima Novog Pazara je pružena medicinska pomoć, a glavni arbitar Srđan Jovanović je odlučio da privremeno prekine meč i izvede ekipe sa terena dok se ne osigura bezbjednost na severnoj tribini Gradskog stadiona.

Nakon više od 50 minuta prekida, meč je nastavljen.

Svi golovi su postignuti u drugom poluvremenu. Domaći tim je poveo golom Rafaela Flora u 56. minutu, a prednost Novog Pazara je duplirao Nikola Karaklajić 20 minuta kasnije. Gosti su smanjili na 82. minutu pogotkom Alekse Vukanovića, a konačan rezultat je postavljen Adetunđi Adešina tri minuta kasnije.

Pred sami kraj utakmice došlo je do manjeg incidenta kada su navijači gostujuće ekipe probali da izazovu nerede na istočnoj tribini kada su u tome spriječeni od policije, naime, oni su odlomili fasadu sa stadiona i gađali publiku i slučajne prolaznike na ulici prilikom čega je jedna osoba lakše povrijeđena.

Reakcijom policije spriječeno je da dođe do daljih incidenata jer ni publika domaće ekipe nakon provokacija nije ostala dužna.

Nakon ovog nekompletnog kola, Novi Pazar se nalazi na devetoj poziciji sa 13 osvojenih bodova, odmah iza Novosađana koji imaju bod više. Posle reprezentativne pauze, Novi Pazar će ugostiti Čukarički, dok će Vojvodina biti domaćin Radniku.