Uhapšen policajac zbog sumnje da je mučio sugrađana

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su policijskog službenika I. M. (1987) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo zlostavljanje i mučenje, kao i E. B. (1989) iz Novog Pazara, osumnjičenog za krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

I. M. i tridesetšestogodišnji muškarac za kojim policija intenzivno traga sumnjiče se da su 31. oktobra u jednom ugostiteljskom objektu u Novom Pazaru više puta udarili E. B., a potom je snimak postavljen na društvene mreže.

Iako ovaj događaj nije prijavljen policiji, pripadnici Policijske uprave u Novom Pazaru su odmah po saznanju da on postoji, preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadlježnosti i obavili razgovor sa I. M. i E. B. koji su tvrdili da su se dogovorili da ovu tuču insceniraju i to objave na društvenim mrežama.

E. B. se sumnjiči da je, pre ovog događaja, na nacionalnoj osnovi vrijeđao osobe koje su gledale njegov snimak na jednoj društvenoj mreži.

Inače, policija je protiv I. M. početkom oktobra, po nalogu nadlježnog tužilaštva, podnijela krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo prevara, pa je on privremeno udaljen iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Pazaru, I. M. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

E. B. je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Posebnog javnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal, odrijeđeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.