Fašizam u Priboju uz pjesmu : “Božić je, pucaj u džamije”

U Priboju se i dalje nastavlja sa izlivom mržnje i isticanju fašističkih parola i uvrijeda na račun Bošnjaka od strane pripadnika srpskog naroda. Nakon Pribojskih policajaca počelo je sa pisanjem grafita posvjećenih ratnom zločincu Ratku Mladiću, a Božić se proslavio uz terorističko ispjevavanje pjesme sa zamjenama u tekstu u kojima se pjeva o “pucanju na džamije” umjesto “pucanju u prangije”.


Nekoliko mladića okupilo se sa bakljama da proslavi Božić uz pjesmu “Božić je, pucaju džamije”. U Priboju su policajci prije nekoliko dana slavili i pjevali o novim genocidima nad Bošnjacima Novog Pazara i Sjenice, ovog puta nastavljeno je sa izlivom mržnje prema Bošnjacima od strane pripadnika Policijske uprave Priboj i šire putem društvenih mreža. Na slici se može vidjeti prema tvrdnjama medija privatni profili policajaca Vladimira Simića i Aleksije Pešterca, kako uvrijedljivo u komentarima govore o imamima Pribojskih džamija nazivajući ih “šup..ma” i prijetnjama “Vojvoda će s njima lahko”.


Podsjećamo, ministar Vulin zatražio je da se sprovede disciplinski postupak protiv policajaca koji su pre samo nekoliko dana na slavlju pjevali o genocidu nad bošnjacima Novog Pazara i Sjenice, uporedivši ih sa Vukovarom i Srebrenicom. Mržnja prema Bošnjacima u Priboju se nastavila narednih dana, a međunacionalna netrepeljivost i briga je i dalje prisutna među Pribojcima koji su osudili ovakvo ponašanje pojedinaca.


020media

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *