Potpisan ugovor za rekonstrukciju puta Novi Pazar – Raška

Javno preduzeće “Putevi Srbije” potpisalo je ugovor sa kompanijom “Novi Pazar put” vredan 13,2 miliona evra, za rekonstrukciju 17,9 kilometara magistralnog puta Novi Pazar – Raška.

Rekonstrukcija puta Novi Pazar – Raška trebala bi prema riječima ministra  građevinarstva, saobraćaja i infrastrukrue Tomislava Momirovića da počne za mjesec dana, a među ponuđivačima bilo je nekoliko zainteresiranih kompanija.

Najpovoljnija ponuda bila je od strane ponuđivača “China Civil Engineering Construction Corporation” iz Kine koja je iznosila 1,4 miijarde, ali je odbijena zbog kršenja politike Evropske investicione banke za borbu protiv korupcije.

Pored nje  kompanija “Ek-pet” iz Turske je takođe bila zainteresirana za rekonstrukciju puta ali njihova ponuda koja je iznosila oko 14,7 miliona evra takođe nije prihvaćena.

Radovi na rekonstrukciji puta Novi Pazar – Raška trebalo bi da traju 16 mjeseci, a oni obuhvataju uklanjanje i rušenje oštećenih konstrukcija, kolovoza i pripremu podloge i nanošenje novih slojeva asfalta.